Terug naar Bandung: alle informatie op een rij

FemmyWEBresolutie-7

Ter ere van de TWEEDE DRUK! Met een voorwoord van Maarten ’t Hart.

Maarten ’t Hart over Terug naar Bandung: Zeer boeiend en informatief; goed in elkaar gezet. Het feit dat Jill een onschuldige jonge vrouw is, maakt dat al wat haar grootvader vertelt gefilterd wordt door lieflijkheid en dat is wel nodig, gelet op de verschrikkingen.

OmslagFemmy.inddDeze geschiedenis gaat over de oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos. De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opzichter van een theeplantage. Zestig jaar na dato gaat hij met zijn kleindochter, Jill, terug naar zijn verleden in de Oost. Naar de plaatsen waar hij gestreden heeft, waar hij heeft liefgehad en waar vandaan hij moest vluchten: hij vertelt haar alles.
Terug naar Bandung is geen somber boek geworden, integendeel. Het is een meeslepende ‘roadmovie’ met in de hoofdrollen een oude man en een jonge vrouw, onder leiding van een weerbarstige gids en een pientere chauffeur. En uiteindelijk is het de liefde die overwint…

Om raadselachtige redenen staat Terug naar Bandung in de bibliotheken soms onder Lagerwaard-Fijten en soms bij Fijten, dus soms bij de L(age) en soms bij de F(ijte) in het schap.
Dat is niet handig. Ook kun je het soms bij Literatuur en soms bij Literatuur en Cultuur vinden. Het handigst is het als je op de titel opzoekt waar het op de plank staat.

logoUitgave Nieuwe Druk
isbn: 978-94-91409-12-7
Bestellen bij Nieuwe Druk Je kunt mij ook meteen liken op deze pagina. Verder te bestellen bij elke boekhandel en internetboekhandel.
Bestellen bij bol.com lees daar ook de recensies van de lezers.

 

 

 

Linkjes met de belangrijke figuren uit Terug naar Bandung
Maarten ’t Hart bedankt voor het voorwoord in Terug naar Bandung
Feestelijke uitreiking met de helden van het verhaal
In de hoofdrol Jill ofwel Marieke Verbaan
Bomvol Bronbeek in beeld

Recensies en bijzonderheden
Recensie Checkpoint
Recensie Moesson
Artikel in De Gelderlander met foto
Optreden in de Boekenweek
Lezing Bronbeek in beeld

Een reactie op Terug naar Bandung: alle informatie op een rij

  1. Pingback: Monstres sacrés | JULIATELLS

Reacties zijn gesloten.