Arnhem met een scheve blik, verhalenbundel

Nieuwe omslag Arnhem met een scheve blik

In de bundel  ‘Arnhem, met een scheve blik’ vind je verhalen van hedendaagse auteurs die met een scheve blik kijken naar het ontstaan van het moderne Arnhem. Prachtig geïllustreerd met schetsen van Dick Caderius van Veen.

De bundel wordt in- en uitgeluid met een verhaal van een veteraan die betrokken is bij Operatie Market Garden in 1944 en 70 jaar later terugblikt op de gebeurtenissen van destijds. (Die twee verhalen heb ik geschreven). Daar tussendoor herkent de Arnhemmer zijn stad in schetsen en foto’s. Verhalen over Klarendal en Sint Marten (Ton van Eck), Sonsbeek (Mathilde Lentjes), het al jaren leegstaande café Amérique (Marjolein Kats met foto’s van Paul Clappers) en een kijkje over de brug in Arnhem Zuid (Peter Boel) een ondeugend verhaal over de Arnhemse politiek (Guy de Vries).  In de gedichten van de Arnhemse stadsdichter, Jesse Laport, wordt de ziel van Arnhem blootgelegd: trots, maar met een scheve blik.

Gedurfd, humoristisch, weemoedig, pikant, tikje ordinair, maar altijd in onvervalst Algemeen Beschaafd Arnhems en vol nostalgie.

Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *