Mixed dubbel is uit! Maar

Na 78 afleveringen zat het feuilleton erop. Velen hebben het gelezen. De redactie van Trefpunt Thailand vond het naar meer smaken. Wie weet schrijf ik ooit een vervolg, want ze kan terugkomen, dat weten we allang.

Mocht je het verhaal gemist hebben, je kunt het nog lezen. Alle afleveringen staan nu op de website van TT.

Aflevering 1 en verder

Geplaatst in Boeken, Korte verhalen, Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nieuw verhaal: Overkill, winteropdracht 2017

De opdracht voor het verhaal was van Yolande Belghazi-Timman (schrijfster van Moekoesja’s Kus (Nieuwe Druk), binnenkort verschijnt haar tweede roman) en luidde:

Schrijf een verhaal over een verandering in machtsverhouding tussen twee mensen. Het kan om een hulpverlener en een cliënt gaan, een verkoper en een klant, om twee vrienden, treinreizigers, spelende kinderen, of wat je wilt, als er maar sprake is van een ongelijke relatie waarin de een aanvankelijk de overhand heeft. In het verhaal draait het dan om de omslag in hun relatie.
En, ter herinnering aan een van de eerste opdrachten van Marja Duin, verwerk de volgende elementen in je verhaal: een roodborstje, de geur van houtvuur en een ijspegel.

Veel leesplezier! Ik hoor graag wat je er van vond.
Overkill

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nieuw kort verhaal:The Hall of fame van Heracles ontmoet Henk Obermeyer

Aan het eind van 2016 ben ik op bezoek geweest bij Henk Obermeyer. We hebben onder het genot van koffie met gebak over van alles gesproken. Zijn levensverhaal is goed voor tenminste twee romans, en wie weet komen die er nog.

Voorlopig heeft een onderdeel van zijn geschiedenis mij geïnspireerd tot een kort verhaal. Hopelijk vinden jullie het mooi.

The Hall of Fame van Heracles ontmoet Henk Obermeyer

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mixed Dubbel op een kwart!

Mixed Dubbel

Al twintig afleveringen van de roman Mixed Dubbel staan op de site Trefpunt Thailand.
De spanning wordt langzaam opgebouwd, maar ik garandeer je dat het zweet langs de ruggengraat zal gaan gutsen.

Overigens lezen ongeveer 250 mensen mee. Fijn!

Aflevering 20

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Feuilleton: Mixed Dubbel

Zaterdag 18 februari kun je de eerste aflevering lezen van Mixed Dubbel, een thriller.
Mixed Dubbel is een bewerking van het in boekvorm eerder uitgekomen ‘Strijd tegen het Koekoeksjong’, dat inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Er volgen in totaal 70 afleveringen.

Proeflezers van Mixed Dubbel reageerden zo enthousiast, dat het mij goed leek meer mensen de mogelijkheid te bieden het boek te lezen. Omdat de lezers van Trefpunt Thailand en de redactie van TT mijn verhalen waarderen, leek deze website mij de aangewezen plek om mijn thriller te plaatsen. De redactie stemde van harte in.

Vaak krijg ik leuke reacties op mijn verhalen. Dat kan ik enorm waarderen. Hopelijk is de thriller naar jullie smaak.

Over de inhoud
Mixed Dubbel begint gemoedelijk, in een mooie omgeving, en lijkt een beetje op een kruising tussen Gooische vrouwen en de Eetclub. De hoofdpersoon Irene Blankenstein krijgt een logee, een vriendin van vroeger. Misschien begrijp je in het begin niet precies wat er gebeurt, misschien ergert de situatie je zelfs. Feit blijft dat de gast een onheilspellende invloed op het hoofdpersonage heeft.
Irene Blankenstein is wat getraumatiseerd door gebeurtenissen in haar jeugd, is sociaal niet zo sterk en gaat niet al te handig om met de situatie. Het lijkt een glijdende schaal en ze ziet geen oplossing… of is ze toch wel inventief genoeg?… Uiteindelijk twijfelt ze of ze hulp zal zoeken op een plek waar ze hem beter niet kan vragen. Of het goed komt…. tja, zet door en mis geen aflevering van Mixed Dubbel! Je zult niet teleurgesteld worden.
Geef je op voor de nieuwsbrief van TT. Dan krijg je iedere dag een aflevering in de brievenbus. Op deze site vermeld ik de afleveringen verder niet. Wel op FB.

Ik hoor graag van jullie, reageer op TT, Facebook of op mijn site.
Deel 1 mixed Dubbel

 

Geplaatst in Boeken, Diversen, Nieuwtjes, Uncategorized | Een reactie plaatsen

@DWDD #De Cavia

cavia3Hè, hè, hoor ik jullie massaal denken. Eindelijk een nieuw verhaal.
Het duurde een poosje voor deze herfstopdracht 2016 gemaakt en beoordeeld was. Maar hier is hij dan!

Lees met plezier!
@DWDD #Cavia

 

De opdracht was van Juliette van Nes en luidde:

Hij/zij begint als een doodgewoon persoon, die het op een dag mee zit. Hij/zij krijgt niet alleen steeds meer bezit of macht maar oogst ook bewondering, ook zijn er mensen bang van hem/haar. 
Benodigdheden: niet meer dan 4 personen, die langzaam en overzichtelijk worden geïntroduceerd. 
Voorwerp: een begeerd object of positie

Het lovende commentaar van Henk Rouw was:

Beeldend, luchtig en grotendeels warm feel good verhaal dat het verdient om aan kinderen én volwassenen voorgelezen te worden met kerst en al de dagen daarna. 
In ‘De Cavia’ wordt mild de media ( DWDD en Facebook, WhatsApp ) op de hak genomen. Het hele verhaal straalt mildheid uit, bevat zinnen die naadloos in elkaar overlopen. Daardoor heb je het verhaal zo uit en dan ontdek je in de spiegel dat je een glimlach om je mond hebt. 
Prachtige one liner: ‘Sophie is een malloot, maar wel goed ter been.’ En natuurlijk moest ik ook glimlachen bij het subtiele feit dat de zus van het hoofdpersonage een haakneus heeft, omdat die zus in de tweede wereldoorlog is verwekt door een Duitser.

 

Geplaatst in Korte verhalen, Nieuwtjes, Uncategorized | Een reactie plaatsen

Een pleidooi voor Rob Verschuren

hull-verschuren-300x230In dit egogebeuren dat de website van Femmy Fijten heet, wil ik één keer de aandacht vragen voor een andere auteur. Hij kan zichzelf lastig vertegenwoordigen omdat hij in Vietnam woont. Ver weg of niet: hij schrijft geweldig. Ik vind dat al jaren, maar tot nu toe werd hij maar niet uitgegeven. Iedereen die hem las schudde meewarig het hoofd, hoe was het mogelijk dat geen uitgever geïnteresseerd leek. Maar nu is het gelukt.

In de Knipscheer, een fijne literaire uitgever, en het literaire tijdschrift Extaze zijn een serie boekjes uit gaan geven van debuterende verhalenschrijvers. Rob Verschuren met zijn Stromen die de zee niet vinden, is het derde deel in deze reeks. Dames en heren: het is geweldig mooi.

Aanstaande zaterdag 12 november wordt dit boek gepresenteerd bij Douwes in Den Haag. 16.00! De schrijver is er echter niet, ik zal de honneurs waarnemen en wat over hem vertellen. Zijn zoon ontvangt het eerste exemplaar.

uit-zin2(Dorrestein nav van de Schrijfwedstrijd Zin & Waanzin over het winnende verhaal van Rob Verschuren.)

Over de bundel schrijft Dorrestein:
“Zo sfeervol, ieder beeld zo raak getroffen: een genot voor alle zintuigen.”

Ook kun je zaterdag bij Douwes kennismaken met Annette van ’t Hull die het tweede deel in de serie heeft geschreven. Grote Meisjes. Natuurlijk ook een pareltje.

Meer informatie

Geplaatst in Diversen, Korte verhalen, Nieuwtjes | 2 reacties

Toespraak Grevelingen, Herdenking capitulatie Japan, 2016

DSCN8184
Dit jaar is de tent om ons te beschermen tegen de zon. De afgelopen drie jaar regende het met bakken uit de hemel. Ik heb geluk. Het is vandaag prachtig weer en ik wacht geduldig tot alle mensen er zijn. Dan na Anneke Schults, de voorzitter, dominee Peter van Helden en de blazers houd ik mijn toespraak. Het koor mag na mij bekende Indische liedjes zingen. Ontspannen luister ik naar de toespraken van de Molukse dominee Alf Ahuluheluw en Chandar van der Zande, die de derde generatie vertegenwoordigt.
Het slotstuk is van de stadschroniqueur Erik Alink.

Het is een prachtige herdenking. Muziek, bloemleggingen en prima sprekers. We sluiten af met dans, muziek, en hoe kan het anders, een heerlijke rijsttafel.

Mijn lezing en nog meer foto’s klik op:

Toespraak

Geplaatst in Diversen, Terug naar Bandung, Uncategorized, Vaarwel Soerabaja | 2 reacties

Het Schild: luisterboek of brailleboek

Met Max, kleinzoon van Rick Berlauwt, Mirjam, de schoondochter rechtsvoor)en Therèse van Loon, directeur van Het Schild.

Met Max, kleinzoon van Rick Berlauwt, Mirjam, de schoondochter van Rick (rechtsvoor)en Therèse van Loon, directeur van Het Schild. (Rick Berlauwt heeft model gestaan voor het hoofdpersonage Freddy Ribauwt in Vaarwel Soerabaja)

Donderdag 26 mei was ik te gast bij Het Schild, een onderkomen voor slechtzienden en blinden. Het was afgelopen week de week van het Luisterboek en bovendien hadden ze een Indische dag georganiseerd. Dus het was een mooie gelegenheid om een lezing te geven over Vaarwel Soerabaja, juist omdat het ook als luisterboek is uitgegeven. Tot mijn genoegen hoorde ik aldaar dat het boek eveneens als brailleboek te verkrijgen is. Voor slechtzienden die liever lezen dan luisteren. Het was overigens een prima happening. Wat kunnen zij goed luisteren. Super.

De aanvragen voor Terug naar Bandung als luisterboek/brailleboek liggen klaar.

Mocht je iemand kennen die hier belangstelling voor heeft: geef het door.

 

Geplaatst in Boeken, Nieuwtjes, Vaarwel Soerabaja | 1 reactie

Nieuw kort verhaal: Daddy Cool

BonybidtomterugtemogenHoe onderhandelingen werken! Speciaal voor Vitessefans, voetbalfans en fans van het korte verhaal. Lees ze!

Daddy Cool

Geplaatst in Korte verhalen, Uncategorized | Een reactie plaatsen