2014 September presentatie Arnhem met een scheve blik

‘Diehl? Waar is dat dan?’
‘Vroeger café-restaurant Royal. Willemsplein.’
‘Oh.. daar.’

naamloos-6456En zo wisten een kleine honderd man de zaak te vinden waar de presentatie van ‘Arnhem met een scheve blik’ gehouden werd.
‘Goh, wat is het hier mooi zeg!’
‘Wat een prachtige locatie!’ zeiden de mensen bij binnenkomst, klaarblijkelijk was bij onze relaties dit café-restaurant niet zo bekend.

Behalve vrienden en familie van de auteurs, kwamen er ook buitenstaanders die het uit de krant hadden. ’s Morgens had er immers een fraai artikel met foto in de Gelderlander gestaan.
Een aantal van de auteurs zouden een stukje voorlezen. Peter Boel, Femmy Fijten en Marjolein Kats. Helaas moest Marjolein afzeggen door ziekte. De honeurs heb ik waargenomen. Heel jammerrrrr… dat ze er niet was. Verder was er een interview met de tekenaar en de vormgever Maarten Dirks. De onnavolgbare Jesse Laport, onze eigen stadsdichter, declameerde zijn gedichten. Ik vind ze geweldig.

Ton van Eck praatte op geheel eigen wijze alles aan elkaar en liet af en toe iemand uit het publiek aan het woord.  Zo kwamen we meer te weten over de eigenaresse van café L’Amérique, en de belevenissen in dit café in vervlogen tijden. Heel Neptunus kwam voorbij gezwommen.Onze stadsdichter Jesse Laport

Een ober uit de Theepit bekende dat ook hij daar zijn vrouw had opgedaan. Een algemeen gevoel van nostalgie en veel oh’s en ah’s als teken van herkenning van de echte Arnhemmers. Ik moet bekennen dat ik zo’n echte Arnhemmer niet ben, ik woon hier slechts 25 jaar.  Ik heb geen zachte g, denk dat er geluid komt uit een spiekerboks, en vind het fijn om in Arnhem-Zuid te wonen. Gezien alle reacties, denk ik, we zouden het gewoon nog eens een keer ergens moeten doen in Arnhem.

Fotofilmpje

 

 

3 reacties op 2014 September presentatie Arnhem met een scheve blik

 1. Lucia Daams schreef:

  Het was een leuke avond. Ik heb over veel bekende plekken horen vertellen.
  Het boekje is geweldig! En degene die ik het al kado gedaan heb, vonden het ook een héél leuk boek.
  Bedankt dat ik erbij mocht zijn.
  Lucia.

 2. Jaap van Dijkhuizen schreef:

  We wisten niet precies wat ons te wachten stond en beleefden daarom een -uiterst aangename- verrassing. Er zat vaart in de presentatie door de verschillende ‘dramatis personae’. Het had niveau. We gingen met een goed humeur en…..gingen met een zo mogelijk nog beter weer naar huis. Bedankt dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *