Biografie

Femmy FijtenFemmy (Lagerwaard) Fijten werd geboren in Schiedam, groeide op in Den Haag en  studeerde biologie in Leiden. Ze was als docente biologie werkzaam op verschillende scholengemeenschappen in Den Haag. Ze schreef lesmateriaal, onder meer Biologie Overal en Biologie voor Jou en was projectleider van educatieve projecten. In 2010 heeft ze het plan opgevat van het levensverhaal van haar oom een roman te maken. Dat is Terug naar Bandung  geworden. Ze heeft daarvoor een reis naar Indonesië gemaakt en heeft zich verdiept in de geschiedenis. De Arnhemse uitgeverij Nieuwe Druk heeft het boek in 2013 gepubliceerd. Het is een groot succes geworden. In 2014 verscheen de iets herziene tweede druk.

De boeken!

De roman Vaarwel Soerabaja is een logische tweede roman. Het verhaal speelt zich weer af in Nederlands-Indië. Het is in 2015 uitgekomen, ook bij Nieuwe Druk, Arnhem.

Daarnaast schreef Femmy korte verhalen. In maart 2013 is de Verhalenbundel Niets is wat het lijkt uigekomen bij Fenisko, waarvoor een van haar korte verhalen is geselecteerd, nl Maxima cum laude.  In december 2013 is de verhalenbundel Lezen en laven uitgekomen, een selectie van Ton van Eck en Femmy Fijten, weer bij Nieuwe Druk met daarin haar verhaal Ocean Spirit. In september ziet de verhalenbundel Arnhem met een scheve blik het levenslicht, eveneens een selectie van Ton van Eck en Femmy Fijten, weer bij Nieuwe Druk met daarin twee verhalen van haar hand. Wrange vruchten I en II.

Op haar site staan korte verhalen. De verhalen van 2013 en 2014 zijn gebundeld in een e-book, Verhalen voor alle jaargetijden.
Stuur een e-mail als je deze bundel (gratis) wil ontvangen.

Ook op de site de Indische Verhalen, die zijn voor een deel non fictie. Ook daarvan tenminste drie stuks voor iedereen die het boeiend vindt om ze te lezen.

Alles over Terug naar Bandung

Alles over Vaarwel Soerabaja

Stuur een e-mail